new york


Nu kommer massvis med bilder från New York. Titta på dom noga, för ni vet inte hur lång tid det tog för mig att ladda upp alla. Haha!



Det första jag såg var typ Yankee stadium (:


Lite häftig bild från en av New Yorks alla gator. Som ni ser så är det väldigt många taxibilar där..


Första kvällen gick vi en promenad i Central Park. Där kryllade det av människor och ekorrar! Ekorrarna hoppade omkring överallt och var knappt rädd för människor. Haha, en dag kom en fram och nosade på Haralds hand.


En fontän i Central park.


Strawberry fields är ett litet område i central park som ligger precis nedanför Dakota buliding. I Dakota building bodde John Lennon och när han dog så tillägnade Yoko Ono en minnesplats av mosaik (kolla bilden där nere). HAHAHHAH, oh gud det känns som jag har värsta skolredovisningen här. Usch då!


Det här va mosaikplattan där det stog Imagine.


Den här bilden tog jag nånstans nära Wall street.


Wall street! Tyckte det nästan va lite obehagligt på den här gatan. När vi kom upp från tunnelbanan så kändes som man kom in i nån filmstudio bland massa kulisser. Ljudet från typ bilar va helt dovt. Det va ganska skumt.


Här är det där stället som man ser från många filmer. Ni vet när dom springer runt och typ håller på med börsen och sånt där. Det är tydligen världens största börs!


Lite närmare.


Här var det frihetsgudinnan. Precis när vi skulle gå på båten så började det spöregna. Precis när vi gick av båten slutade det regna. VILKEN TAJMING! Hehe, nä men det va jättehäftigt att se den på riktigt!


Här kommer en bild från båten. Downtown NY.


Ähm, detta var i entren när vi skulle upp i empire state building!


I hissen.


Typ första bilden på utsikten!


Chrysler building!


I mitten är det Central park. Och den där röda pricken visar ungefär vart vi bodde. Typ bakom den där byggnaden. Upper east side.
Alltså det är helt sjukt stort i new york. När vi gick en långpromenad i central park så upptäckte vi senare, när vi tittade på en karta, att vi hade gått runt i typ en liten del av ett hörn av hela parken.


Typ i mitten av bilden ser man lilla ön med frihetsgudinnan.


Den där byggnaden, som ser ut som ett strykjärn.


Nån gata i Chinatown.


Nån gata i Little Italy.


I Little Italy fanns det ett litet fint café med jättegod glass!


En in-stickad cykel?


En sovande människa nedanför våran balkong...


En häftig bild från nån kväll.


Jahapp. Det var ungefär alla bästa och roligaste bilderna. Vi var i SoHo också, men den dagen var det så varmt att jag knappt orkade gå, så det blev inga bilder därifrån.
Det finns typ 4583645 stycken bilder  till, men det skulle nog ta några år att ladda upp alla dom. Det kommer mer bilder sen från Times Square, Boston och Washington, men det blir i ett annat inlägg.

Jag tänkte bara säga att det var väldigt varmt nere i tunnelbanorna. Okej, visserligen var det typ väldigt varmt ute också, men det var speciellt varmt i tunnelbanorna. Så fort man gick ner till perongen så ba WOHO, kasta vatten på mig, snälla! Nej men, ni fattar? I Stockholm brukar det komma lite kyliga vindpustar sådär ibland. I tunnelbanorna i NY så kom det också LITE vindpustar, men kyliga var dom iallafall inte! Snarare kokheta. Man ba böööh.

/Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0